Stop met het romantiseren van je oude relatie

maart 3, 2020 0 Door Peter

Uit elkaar gaan is moeilijk. Ze zijn pijnlijk en laten wonden achter die schurft en heropenen zonder waarschuwing. Ze bederven je. 

Een van de grootste redenen waarom scheidingen zoveel pijn doen, is dat ze het feit niet uitwissen dat je ooit een goede, zelfs geweldige, relatie had met een persoon met wie je nu niet in dezelfde kamer kunt zijn. Uit elkaar gaan niet alle afbeeldingen, liefdesbrieven, herinneringen en doordachte dingen die die persoon voor je heeft gedaan, weg. Ze laten je niet minder missen op de persoon op wie je voor het eerst verliefd werd, en ze zorgen er zeker niet voor dat je stopt met van hen te houden. 

We brengen zoveel tijd door in relaties die muren afbreken, ons op ons gemak voelen, delen en een leven plannen met iemand. Relaties vereisen tijd, energie en vertrouwen. Wanneer we ons realiseren dat ze niet gaan trainen en “doorgaan”, is het gemakkelijk om te vergeten dat mensen niet komen met een kopieer- en plakfunctie. Je kunt de goede delen van iemand niet kopiëren, de slechte delen verwijderen en deze in je nieuwe relatie plakken. Maar net zoals je iemand niet kunt “CTRL C, CTRL P” doen, kun je jezelf dat ook niet aandoen. 

Op echt slechte nachten, die waar mijn vrienden allemaal super druk bezig waren met hun eigen leven, niets goeds op tv was, ik had geen nieuw boek om te lezen en ik had geen zin om uit mijn zweetbroek te stappen … het was gemakkelijk voor mij om me te wentelen in mijn uiteenvallen en alle schuld op hem te leggen. Ik zou mezelf ervan overtuigen dat onze relatie mislukte vanwege zijn fouten en mijn eigen gemak gemakkelijk zou vergeten. Ik zou me niet herinneren dat ik ook slechte gewoonten en kwaliteiten had, en het was mijn schuld evenzeer als het zijn ( bijna ). 

Het ergste is misschien wel dat wanneer je eindelijk klaar bent om verder te gaan, je misschien op zoek bent naar de persoon die je hebt achtergelaten in iemand die je net hebt gevonden. Ik ben hier schuldig aan. SUPER SCHULDIGHEID. Hoewel mijn laatste relatie op een episch slechte manier eindigde, merkte ik dat ik naar mijn nieuwe vriendje keek voor de dingen die mijn ex zei en deed. Ik werd zelfs boos toen ik ze niet vond. 

Ik vergat dat ik was opgegroeid terwijl we samen waren, zelfs meer nadat we dat niet waren, en ik was niet meer dezelfde persoon die ik was. Ik was anders. Ik was nieuw. En omdat ik nieuw was, zelfs als ik op de een of andere manier de persoon kon vinden die mijn ex bij iemand anders was, weet ik niet zeker of ik bij die persoon zou willen zijn. Omdat ik nieuw en anders was, verdiende ik een relatie die ook nieuw en anders was. Door te blijven hangen in het verleden en dingen met suiker te coaten, werd ik alleen maar weerhouden iets, iemand, geweldig te vinden . 

Romantiseren is een gevaarlijke zaak. Romantiseren van eerdere relaties is vooral zo. Het is prima om te missen wat je vroeger met iemand had. Wat niet goed is, verwacht precies hetzelfde te vinden min het slechte, met iemand nieuw. Het is onrealistisch en ongezond. Ja, je hebt veel tijd en energie gestoken om je vorige relatie te laten werken, maar je hebt er ook aan deelgenomen dat het niet werkte. De hele tijd dat je je comfortabel hebt gevoeld en muren hebt afgebroken, is de tijd dat je verliefd werd. Dat doen met iemand die nieuw is, kan soms moeilijk en frustrerend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat dat de momenten zijn die er het meest toe doen. Zij zijn degenen die je zult missen als ze er nooit meer zijn. Uit elkaar gaan wordt niet eenvoudiger. We dragen onze vorige altijd bij ons. Als we geluk hebben, zijn ze over en met littekens geschroeid, en terwijl ze er nog zijn, doen ze niet zoveel pijn. In plaats daarvan herinneren ze eraan wat vroeger was en waarom het vroeger was – en niet meer is.