7 tekenen dat uw partner niet geschikt is voor u

maart 3, 2020 0 Door Peter

Laten we de toon zetten: je bent al een paar weken, een paar maanden of misschien zelfs een paar jaar met iemand uit. Je weet dat ze niet perfect zijn en accepteert dat je niemand zult ontmoeten die 100% perfect voor je is. Je verdraagt de manier waarop ze jou en hun persoonlijkheid behandelen totdat het je op een dag raakt: er zijn zoveel mensen daar, hoe weet je of dit de juiste persoon voor jou is? Zou het beter zijn om te vertrekken en opnieuw te beginnen met iemand die meer compatibel is? 

Hier zijn zeven veelbetekenende tekenen dat ze misschien niet geschikt voor u zijn. Deze tekens kunnen op veel situaties en relaties worden toegepast, maar de beslissing of ze geschikt voor u zijn, blijft aan u en de uwe. 

  1. Je hebt het gevoel dat ze je beoordelen. 

Je moet nooit het gevoel hebben dat je constant door je partner wordt beoordeeld of dat ze je overtuigingen en meningen niet respecteren. Ongeacht of u het eens of oneens bent over dingen, er moet een constante stroom van ondersteuning in twee richtingen zijn. Als ze je beoordelen om wie je bent en wat je draagt, zijn ze niet geschikt voor jou. Je moet je op je gemak voelen wanneer je naar iets over je partner gaat en weet dat hij nooit zal vasthouden wat je hem tegen je zegt. 

2. Je hebt het gevoel dat je niet om jezelf heen kunt zijn. 

Ooit het gevoel gehad dat je delen van jezelf moet overdrijven om ze te bevredigen? Je moet twee keer per dag naar de sportschool gaan, ook al breng je die tijd liever door met ontspannen en een film kijken. Je doet je best om niet te hard te lachen, want als je dat doet, snurk je 0,5 seconde als een baby-big en dat kun je ze op geen enkele manier laten horen! De juiste persoon accepteert u zoals u bent. Ze zullen er zijn om je te ondersteunen, ongeacht je levensstijlkeuze en zullen dol zijn op de stront van je kleine biggenlach. Als je niet jezelf kunt zijn rond de persoon met wie je aan het daten bent, wat zal er in de toekomst gebeuren? Wees bij de persoon die van je houdt en je constant ondersteunt. Als u zich niet voor iemand kunt openstellen of als u wordt beoordeeld, bent u niet de juiste persoon voor u. 

3. Hun doelen en levensstijl zijn onverenigbaar met die van jou.

Het is belangrijk op te merken dat we het niet hebben over de kleine dingen alsof ze dokter willen worden en jij wilt advocaat worden. We hebben het over grote dingen, zoals dat ze naar Engeland willen verhuizen en vijf kinderen willen opvoeden, terwijl je jezelf nooit in dat bloedige land zou kunnen zien wonen en geen kinderen wilt. Of ze willen elke avond uitgaan en de hele nacht feesten terwijl je liever thuis blijft en je ontspant. Of ze stellen hun carrière- en professionele doelen voortdurend boven je behoeften. 

Wees bij iemand wiens doelen en waarden passen bij die van jou. Ze hoeven niet precies hetzelfde te zijn, maar hun doelen mogen de jouwe niet in de weg staan. Sommige doelen en ambities kunnen samen worden veranderd en veranderd. Mijn vriend op de middelbare school was klaar om te trouwen en een paar jaar na mijn afstuderen samen een leven op te bouwen. Hoewel hij een paar jaar ouder was en we al twee jaar aan het daten waren, kende ik zijn doelen en wat hij op korte termijn wilde was niet wat ik wilde. Ik besloot de relatie te verbreken en we hebben sindsdien mensen gevonden die ons erg gelukkig maken. 

4. Je vermijdt hen dingen te vertellen om te voorkomen dat ze vechten. 

Dit lijkt in eerste instantie misschien geen probleem. Niemand is volledig eerlijk met hun partner over alles. Er zullen momenten zijn waarop je het niet eens bent en vecht. Er zijn bepaalde onderwerpen die ‘verboden terrein’ zijn en die met voorzichtigheid en zorg moeten worden benaderd. Maar als u vermijdt om details over uw leven en uw opvattingen met uw wederhelft te delen, zijn ze misschien niet de juiste persoon voor u. Je partner hoeft het niet overal met je eens te zijn. In feite zouden ze dat niet moeten doen. Ze moeten echter respect en steun tonen, zelfs als ze denken dat je ongelijk hebt of een andere mening hebt. 

Als je merkt dat je constant vecht, moet je een productievere manier ontwikkelen om met conflicten om te gaan. Probeer verschillende probleemoplossende tactieken. Als dit niet werkt, als je voortdurend blijft vechten en ze je neerhalen of je onzeker voelen, heb dan de moed om de relatie te verlaten.

 5. Je vrienden en familie vinden ze niet leuk. 

Proberen je vrienden of familie je constant met iemand anders in contact te brengen of je te vertellen je huidige partner te dumpen? Herinneren ze je aan je vorige partners of vragen ze ‘wat er ook is gebeurd met het schatje waarmee je naar bruiloft bent gegaan?’ Je familie doet dit niet irritant. Ze doen dit omdat ze niet denken dat de persoon die je ziet geschikt is voor jou. Ze proberen je te vertellen dat je je opties open moet houden en dat ze niet goed bij je passen. Overweeg waarom de mensen die het dichtst bij u staan zich zo voelen. 

6. Ze complimenteren je zelden of tonen genegenheid. 

Je partner moet bij je in de buurt zijn en je laten zien aan de wereld. Natuurlijk zijn sommige mensen verlegen over PDA en laten ze liever niet te veel genegenheid zien. Dat gezegd hebbende, er is een verschil tussen je partner die je behandelt als een van de bende en zij die afstand nemen van fysieke genegenheid maar toch op andere manieren genegenheid bieden. Ik had ooit een date met een man die verlegen was over PDA. Ik dacht dat hij niet van me hield, maar begon te beseffen dat hij gewoon een privépersoon was. We hebben over de kwestie gesproken en een compromis bereikt dat ons allebei tevreden stelde. Het grootste deel van onze PDA was verbaal, in de vorm van complimenten en gesprekken, met incidentele fysieke PDA, afhankelijk van de omstandigheden. 

Je verdient het om een compliment te krijgen en bij iemand te zijn die wil dat je je goed voelt over jezelf en je mooi voelt. Als ze je bestaan in het openbaar niet erkennen en toch graag privé met je omgaan, is dit een rode vlag. Probeer erover met ze te praten. Als u de indruk krijgt dat uw partner zich voor u schaamt of u niet respecteert, verdienen ze uw aandacht niet.

 7. Er is geen “vonk”. 

Als er geen chemie is, kan dat een teken zijn dat je gewoon de bewegingen doormaakt. Het is gebruikelijk dat relaties af en toe de vonk verliezen, dus probeer het opnieuw op te wekken. Ga op een romantisch uitje, probeer  iets nieuws in bed of herinner jezelf eraan waarom je überhaupt verliefd op ze bent geworden. Als er nog steeds geen vonk is, neem dat dan als een teken dat ze niet geschikt zijn voor jou. Het is niet de moeite waard om bij iemand te blijven en “door de bewegingen te gaan” wanneer je bij iemand zou kunnen zijn die je echt opwindt. Een gebrek aan seksuele chemie kan de manier zijn waarop je lichaam je vertelt dat je je niet meer tot hen aangetrokken voelt en ze niet langer als een goede match voor je ziet. 

Aan het einde van de dag hoop ik dat je liever alleen en gelukkig bent dan met de juiste persoon om de verkeerde redenen. Iemand achterlaten kan eng en stressvol zijn, maar als je het gevoel hebt dat 

ze niet goed voor je zijn, is de kans groot dat ze dat niet zijn. Je verdient iemand die je zal respecteren en verwennen. Wees bij iemand die je gelukkig maakt en je zelfvertrouwen verhoogt. Als de persoon met wie je momenteel bent niet die persoon is, is het misschien tijd om ze los te snijden. 

Zoals mijn moeder altijd zei: ‘er zijn genoeg mannen die bij je willen zijn en je een hele hoop dingen beloven. Wees bij de man die die beloften in daden omzet en je kunt jezelf niet zien leven zonder ”. Ik weet dat jullie allemaal die ene persoon zullen vinden waar je niet zonder kunt leven en ik hoop dat je geduldig en optimistisch blijft dat ze zullen meegaan.